ориентири 06 март 2018 2018-03-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdlZiIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--cf6a8214909c23f39b0ef7317a11ed02f7e7bb35/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30566.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Експерти ще преминат обучение за борба с трафика на деца

В Бургас ще се проведе обучение, свързано с предотвратяването трафика на хора.

Събитието ще се състои утре – 7 март, от 9:00 ч. в Културен център „Морско казино”. Инициативата е на Местната комисия за борба с трафика на хора, а темата е "Идентификация и социална подкрепа на деца, жертви на трафик на хора". 

"Обучението отговаря на необходимостта от повишаване на чувствителността и уменията за идентификация на специалистите, работещи на "първа линия" в сферата на социалните услуги, както и координацията в работата им с полиция, прокуратура и МКБТХ.", уточняват организаторите. 

Лектор на обучението ще бъде Мариела Тодорова, бивш управител на Кризисен център за деца, жертви на трафик в с. Балван и преподавател в ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Поканени за участие са представители от Отдел „Закрила на детето”, Център за обществена подкрепа, инспектори Детска педагогическа стая, Районна прокуратура, Местните комисии за борба с противообществените прояви на непълнолетните от Бургас, Айтос, Несебър, Созопол. В обучението ще се включат още представители на общински социални услуги за деца в риск - дневни и резидентни, както и специалисти от няколко свързани институции, с които социалните служби си взаимодействат при случаи на деца, жертви на трафик. 

Обучението ще обхване 30 представители от посочените институции и услуги.

Някои от основните теми, които ще бъдат обсъждани са: показатели за идентифициране на деца, потенциални и реални жертви на трафик; социална закрила и подкрепа на деца - жертви на трафик и насилие.

По време на обучението ще бъдат използвани практически методи - казуси, ролеви игри, работа в малки групи по  действителни случаи.

Целта е да се подобри компетентността на професионалистите, пряко ангажирани с идентификацията и подкрепата на жертвите, координацията им на местно ниво. Ще се даде възможност за обмен на практически опит на професионалисти от допълващи се сфери на дейност.

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...