ориентири 14 фев. 2018

Дни на кариерата събират работодатели и бъдещи работници в Бургас

Article image
За десета поредна година в Бургас ще се проведат "Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот". 

Изложението ще се състои в Бургаски свободен университет на 2 април.

Събитието събира на едно място водещи компании, предлагащи свободни работни позиции, заедно с млади хора, които искат да стартират или развият кариерата си. Статистиката на организатора на събитието – компанията за комплексни HR услуги JobTiger – показва, че на национално ниво средно един от шест посетители постига успех.

Регионалното събитие от "Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот" е отлична възможност за работодателите, които оперират в Бургас и околните области, както и за тези, които тепърва смятат да разкриват бизнес в района, да се свържат с местната общност и да се запознаят със следващото поколение качествени служители. Компании от национално значение, както и мултинационални такива пък могат да проучат още една българска област за качествени кадри, в момент, в който недостигът на квалифицирани специалисти става осезаем.

Организацията на изложението в сградата на БСУ в учебен ден гарантира на участващите компании, че ще достигнат до максимален брой студенти. От друга страна, за посетителите на кариерния форум ползите са още повече. Те получават достъп до водещи работодатели, събрани в рамките на един ден, на едно място. Търсещите работа могат да се срещнат и да поговорят директно със специалистите на отделите за Човешки ресурси на компаниите, а често дори и с мениджърите. Това увеличава шансовете на кандидати с нестандартна подготовка и опит да намерят своето място и шанс за развитие на кариера.