ориентири 05 фев. 2018

Родители излизат на протест в Бургас

Article image
В Бургас ще се проведе протест срещу агресията над деца в детските градини.

Той ще се проведе на 10 февруари от 11:30 ч. пред сградата на Общината. По същото време протести ще се проведат в още седем града - София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Перник, Русе, Стара Загора,   

Събитието се организира от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.  Част от родителите настояват в детските заведения да бъдат монтирани камери, които да осигуряват постоянно наблюдение. Други считат, че подобни крайни мерки не са необходими, но са категорични, че контролът трябва да се повиши, включително при наемането на персонала.

Повод за недоволството на родителите са зачестилите случаи на агресия от страна на възпитатели и персонал в различни детски градини. Последният подобен сигнал дойде от група „Мики Маус” на бургаската ДГ „Брезичка”. 

Припомняме, че след изнесената информация, директорът на детското заведение, както и възпитателките, които са проявявали агресия над деца, бяха освободени от работа. Майките настояват всички те да понесат наказателна отговорност, каквато се полага при дисциплинарно уволнение.