здраве 01 фев. 2018

Центърът по хемодиализа в болница „Ел Масри“ Бургас навърши една година

Article image
С над 8000 извършени процедури  посрещна първата годишнина от откриването си центърът по хемодиализа  в болница „Ел Масри“  Бургас.

За изминалата една година мениджърът на центъра Туфик Ел Масри и екипът от лекари, сестри, технолози и помощен персонал, вече са спечелили  доверието на стотици пациенти от Бургас, региона, страната и чужбина.

В момента за нуждаещите се от хемодиализа е осигурена немска апаратура от водещите марки в тази сфера „Фризениус“ и „Браун“, консумативите за тях също се внасят от Германия.

Центърът разполага с общо 22 поста, осигурени са и три резервни, а за бързото придвижване на пациентите са предвидени пет специализирани автомобила и две линейки.

Амбицията на собственика Зияд Ел Масри и на мениджъра Туфик Ел Масри са до края на тази година през отделението да преминават около 90 души месечно при максимален капаците от над 120 души. Лечението в центъра се покрива напълно от Националната здравно-осигурителна каса.

До момента „рекордът“ за обслужени пациенти е от миналото лято, когато на важната за здравето им процедура са се подложили 70 души в едни месец. Част от тях са били чужденци.

За удобството на ползвателите на процедурата са обособени няколко различни зали, в които се разполагат по двама, трима или най-много четири души.  За сравнение в традиционните центрове в страната в едно помещение понякога се разполагат по петнайсет души е едновременно, а според психолози това лишава пациентите от необходимото спокойствие и покой.

Спазихме традицията си да бъдем първи. Преди двайсет години отрихме  първата частна болница в Бургас, а сега се осмелихме да открием за нуждите на нашите съграждани първия частен център по хемодиализа. С тази сериозна инвестиция отговорихме на потребностите от модерно здравеопазване  не само на бургазлии, но и на хората от региона и от страната – сподели собственикът на здравното заведение Зияд Ел Масри.