региони 01 фев. 2018

65 500 000 лв. достигна бюджетът за 2018 год. в Несебър

Article image
Бюджетът на община Несебър за 2018 год е в размер на 65 000 000 лв.
 
В капиталовата програма са предвидени 16 589 800 лв.. Част от средствата ще бъдат насочени към завършването на Центъра за култура и образование „Артиум“, за градски парк и трибуна „Запад“ в съществуващ спортен комплекс в Обзор,  реконструкция на тротоари в Несебър,Свети Влас и други съставни селища на общината. 
 
Капиталовата програма ще обезпечи изграждане на северен околовръстен  път - село Равда, който ще разтовари движението на автомобили през летния сезон от центъра на курортното селище.  
 
От общината са осигурили средства за изграждането на: минифутболно, баскетболно игрище, други спортни дейности и игри на открито в кв. „Черно море“;  футболно игрище в спортно рекреационен парк в Свети Влас; надстройка в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Свети Влас, както и пристройка с физкултурен салон към ОУ "Св. Св. Кирил и Методий в Обзор. 
 
Предстои да бъде проектирана сграда, филиал на СУ „Любен Каравелов“ в Несебър, с което да се разшири материалната база на образователното заведение. Целта е да се осигури възможност обучението в училището да е на една смяна.
 
И през настоящата година в бюджета са предвидени помощи в размер на 2000 лв. за новородено дете Предвидените средства за помощи за новородени деца и програма „инвитро”, както и помощи, отпускани с одобрението на Общински съвет, са в размер на 1 млн. лв.