здраве 29 ян. 2018

Медицински сестри от различни градове избират УМБАЛ-Бургас

Article image
Бургаската болница се оказва привлекателно място за работа на медицински сестри от различни градове. 

 „Болницата се стреми да привлича специалистите по здравни грижи със сигурност и добри условия, в  момента има разкрити и още свободни работни места. Средно по 2 нови медицински сестри постъпват на работа тук всеки месец.”, съобщават от ръководството на болницата.

През последните няколко месеца в здравното заведение са назначени специалисти по здравна грижа от Средец, Айтос, Поморие, Ямбол, Елхово и Болярово. 

Наскоро в бургаската болница работа са започнали и медицински сестри от Северозападна България, привлечени не само от условията в здравното заведение, а и от желанието си да живеят именно в Бургас.

Много от последните новоназначени медицински сестри са работили в частни лечебни заведения, както в Бургас, така и в други градове, но са предпочели да сменят местоработата си.

Болницата е база за практическо обучение за студенти,  които в момента се обучават за медицински сестри, акушерки и рехабилитатори. Те имат възможност да започнат работа тук веднага, щом завършат.

Всички свободни работни позиции се обявяват периодично на сайта на УМБАЛ Бургас: http://www.mbalburgas.com/bg/news/index/62/