ориентири 11 ян. 2018

Млади червенокръстци от областта се събират на Общо събрание в Бургас

Article image
Българският младежки червен кръст – Бургас ще проведе своя най-висш форум - Общото събрание на клубовете на БМЧК. 

Срещата ще се състои на 13 януари, от 10:30 ч. в „Капитанска зала” на х-л „България”. 

Младежи-делегати от Бургас, Карнобат, Айтос, Царево, Сунгурларе и Несебър ще се съберат, за да отчетат дейността си през изминалата 2017 г. Те ще примат план за работа през настоящата година и ще обсъдят важни стратегически приоритети за областната организация.

БМЧК - Бургас е доброволна младежка организация, неразделна част от областната организация на БЧК и принадлежи към Международното младежко Червенокръстко движение. Нейните доброволци са се посветили на това да служат на обществото, посредством обучителни програми, дейности и услуги в социалната сфера. 

През 2017 година в БМЧК-Бургас са членували 256 младежи, а регистрираните доброволци са 93. Членовете на БМЧК-Бургас са обединени в 13 клуба, от които 7 на територията на община Бургас, а останалите 6 - в общините. Младежите работят усилено по приоритетни за организацията дейности - Първа долекарска помощ, Здравна просвета и превенция на значими забоялвания, както и Социално-помощна дейност в полза на социално-слаби лица и деца в риск, както и възпитаване на младите хора в дух на хуманност и милосърдие.

През миналата годината са проведени общо 14 специализирани обучения за доброволци, на които са обучени близо 249 доброволци на организацията. По време на фондонабирателните кампании през годината (за 1 март, Коледа и др.) младите червенокръстци успяха да съберат повече от 7200 лв.

Снимка: clinica.bg