ориентири 04 ян. 2018

Как ще се почива през 2018 година

Article image
Едва отминали коледно-новогодишните празници мнозина навярно вече си мислят за следващата голяма почивка.

Ето как ще се почива по време на официалните празници през 2018 г.

Първият неработен ден по празниците е на 3-ти март. Тази година той се пада в събота, което според новото правило означава, че ще бъдем компенсирани с още един ден почивка - 5 март.

През 2018 г. Великден се пада рано - на 8 април. Ще се почива както обикновено от Разпети петък до втория ден на Великден - от 6 до 9 април.

Следват почивките през месец май. 1 май (Денят на труда) се пада във вторник. С един ден отпуска - 30 април, може да заформите 4-дневна почивка от 28 април до 1 май.

Следващият голям празник - Гергьовден, пък се пада в неделя. Така около 6 май отново се получават три почивни дни - от 5 до 7 май.

Денят на българската просвета и на славяската писменост 24 май пък е в четвъртък. Ако си вземете в петък отпуск, може да се радвате на още един дълъг уикенд.

След тримесечна лятна отпускарска пауза, идва ред на празничния септември. Първият почивен ден е 6 септември - Съединението на България, който се пада отново в четвъртък и лесно може да се съчетае с един ден отпуска. 22 септември, когато честваме независимостта на България, пък е събота. Затова ни се полага и понеделникът - 24 септември, да е почивен.

И през 2018 г. коледните и новогодишните празници се очертават продължителни, като между тях ще има само два работни дни. Празнуването по Коледа започва на 22 декември и продължава пет дни - до втория ден на Коледа - 26 декември. Работни дни са само 27 и 28 декември. Почивката по Нова година пък се получава 4-дневна - от 29 декември до 1 януари.

Източник: Expert.bg