здраве 27 дек. 2017

УМБАЛ-Бургас с денонощен прием и по празниците

Article image
Специалистите от УМБАЛ-Бургас осигурят денонощен спешен прием по време на коледно-новогодишните празници. 

Отделенията работят на непрекъснат 24-часов график, с изключение на две от тях – по ревматология и физиотерапия. Те ще приемат пациенти от първия работен ден на следващата година – 2 януари.

Дори и в почивните дни Спешното отделение на УМБАЛ Бургас приема всички спешни случаи, които потърсят помощ в болницата. Преценката дали случаят е спешен или не, се извършва от медиците в Спешно отделение. Според медицинските критерии спешно е всяко състояние, което пряко застрашава живота на пациента.

Денонощно в празничните дни ще работи и кабинетът в медицинския център „Св. Николай Чудотворец“, който има сключен договор с общопрактикуващи лекари от Бургас и региона. Можете да намерите списък с имената им в сайта на центъра: http://www.mbalburgas.com/bg/index/static/59/

Ако вашият личен лекар има сключен договор с МЦ „Св. Николай Чудотворец“ и сте здравноосигурен, имате право на преглед в кабинета срещу потребителска такса. Безплатно се преглеждат децата и освободените от потребителска такса по закон.

Медицинският център осигурява и възможност за денонощен платен лекарски преглед за пациенти, с чиито общопрактикуващи лекари няма сключен договор.

За втора година Отделението за долекуване и продължително лечение на УМБАЛ-Бургас няма да излиза в почивка за Коледа и Нова година. Отделението дава възможност на пациенти, чиято клинична пътека вече е приключила, да продължат престоя си в болницата, с включена рехабилитация. 

Обикновено това се налага при изписани от отделенията по ортопедия, хирургия, неврология.  С условията за прием в отделението можете да се запознаете тук: http://www.mbalburgas.com/bg/index/static/65/