ориентири 21 дек. 2017

Дядо Коледа зарадва малките пациенти в УМБАЛ-Бургас

Article image
Дядо Коледа малко подрани тази година, за да посети малките пациенти в УМБАЛ-Бургас.

Заедно с добрия старец бяха и неговите помощници – Снежанка, джуджетата и еленът Рудолф. Те раздадоха на децата подаръци, осигурени от „Зонта Клуб” – Бургас, Сдружение „Усмивка” и  учениците от Английската гимназия. За доброто настроение на всички се погрижиха и талентливите изпълнители от детски хор „Милка Стоева” с ръководител Мариета Секлемова.

Специални гости на празника бяха зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, замествник областният управител Севдалина Турманова, д-р Живка Костадинова от РЗИ, зам.-президентът на „Зонта Клуб” – Бургас Петя Великова, Митка Георгиева от Сдружение „Усмивка”, ученици от Гимназията с преподаване на английски език с  педагогически съветник Румяна Костова. 

Тази година дружината на Дядо Коледа беше най-голяма. Снежанка и едно от джуджетата бяха изиграни от стажанти, провеждащи държавен стаж в Отделението по неврология, а втората помощничка на Дядо Коледа беше медицинска сестра от Хирургично отделение. В Добрия старец по традиция се превъплъти обичаният актьор Стоян Памуков. Тържеството завърши с раздаване на десетки подаръци, а над 30-те деца пяха, танцуваха и се забавляваха от сърце заедно с талантливите солистки Александра Иванова, Василена Илчева и Жаклин Костадинова.