региони 12 дек. 2017

Кмет иска пари за ремонт на отсечката Изворище - Банево

Article image
Пътят, който свързва бургаските квартали Банево и Ветрен със Слънчев Бряг през село Изворище, е в окаяно състояние и се нуждае от спешен ремонт.

За това алармира кметът на населеното място Тодор Тодоров. Той постави проблема пред народните представители от БСП Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев и поиска от тях съдействие.

По думите на кмета за последните осем години са направени само 700 метра от проблемната отсечка, като остават за ремонт още около километър и половина.

„Всяка година има обещание за завършването на тази отсечка. Изграждането на пътя е започнато в края на 2008 г. и до 2010 г. бяха направени около 6,5 км. Останали са за завършване около 1,5 км., които са в много тесен участък и създават предпоставки за ПТП.”, коментира Тодор Тодоров.

 Пътят Изворище – Банево е ключов, тъй като лятно време може да се ползва за отклоняване на интензивния трафик през АМ „Тракия”. 

Отсечката може да бъде завършена само с финансиране от Община Бургас, тъй като всички други средства по европейски програми вече са изразходвани. По думите на кмета Тодоров обаче, пари за този път не са предвидени и в новия бюджет.

„Пътят не е от републиканската пътна мрежа. Ще поемем ангажимент да говорим с кмета на Бургас Димитър Николов.”, заяви от своя страна народният представител Петър Кънев.

За завършването на отсечката са необходими около 1,3 млн. лв.

todorov.jpg 73.2 KB