http://AutoDoc.BG
ориентири 03 дек. 2017

"Зелена зона" решава проблема с липсата на паркоместа край Морската градина

Article image
Допълнителни зони за платено паркиране ще решат проблема с липсата на места за автомобилите в близост до бургаската Морска градина.

Такава идея предлага кметът Димитър Николов в докладна записка, която предстои да бъде разгледана в последната сесия на Общинския съвет за тази година.

„Увеличеният брой на автомобили на територията на гр. Бургас и засиления трафик през летния сезон в зоната, граничеща с Приморски парк, налага да се предприемат мерки по ограничаване на случаите на неправомерно паркиране около блоковите пространства.”, аргументира се градоначалникът.

Според него би било целесъобразно да се въведе „зелена зона” за платено паркиране в часовете от 11:00 до 20:00 часа. Местата за паркиране ще се заплащат в дните от понеделник до събота, включително, с изключение на официални празници. Услугата ще бъде платена за периода от 1 май до 30 септември.

За прилагане на новата уредба ще бъдат заделени средства към бюджета на Общинско предприятие „Транспорт“ в размер на около 125 000 лева.

Новообособената платена зона за паркиране ще включва следните територии в Морската градина: от ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ до ул. „Велико Търново“; територията, заключена между ул. „Георги Баев“, ул. „Поморие“, ул. „Велико Търново“, ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ и ул. „Адам Мицкевич“; ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ от ул. „Велико Търново“ до ул. „Поморийска“; ул. „Поморийска“; аркинг „Северен плаж“.