http://AutoDoc.BG
региони 30 ноем. 2017

Коледните светлини в Средец грейват на 1-ви декември

Article image
Тържествената програма на Община Средец за предстоящите празници започва на 1 декември с Коледна работилница за най-малките. 
 
За трета поредна година в кабинета на кмета малчуганите от детските градини ще изработват празнични картички. Коледни работилници в сградата на Общината ще има и на 7, 12, 15 и 20 декември. 
 
От общинска администрация са подготвили приказен коледен декор и са осигурили всички необходими пособия и материали, с които децата да демонстрират своята сръчност и въображение.
 
Светлините на коледното дръвче на площад „България” ще грейнат на 1 декември в 17:00 часа. В специално изградено коледно градче Белобрадият старец и неговата свита от приказни герои ще посрещнат малчуганите с вълшебни коледни късмети и много лакомства.
 
По традиция  през декември Дядо Коледа ще гостува и на децата от детските градини в община Средец. Забавни викторини, коледни игри и безброй забавления очакват малчуганите от селата Дебелт, Загорци и Орлинци.
 
От 1 до 20 декември в коледното градче на площад „България” ще се проведе Коледен фестивал, в който ще вземат участие фолклорни състави от Бургас, Поморие, община Камено, община Созопол. 
 
В същия период жителите и гостите на Средец ще имат възможност да посетят пощенската станция на Дядо Коледа, където всеки желаещ ще може да изпрати писмо на любимия старец. 
 
На 18 декември в салона на читалището в Средец ще бъде представен спектакълът „Анна Бижуто” на Читалище „Самообразование” – гр. Приморско. 
 
Отново на тази дата в Трансграничен културен център за деца ще се проведе кулинарен конкурс „Празнична трапеза от Коледа до Васильов ден”.
 
На 20 декември в Трансграничен културен център за деца Дядо Коледа ще посети децата от Центъра за настаняване от семеен тип, Центъра за обществена подкрепа и Дневен център за деца с увреждания. 
 
През декември народните изпълнители Златка Ставрева, Атанас Иванов и Пламен Янев изнесат празнични концерти в пенсионерските клубове в селата Светлина, Зорница, Факия и Дюлево.
 
На Игнажден – 20 декември, в НЧ “Пробуда – 1897“ гр. Средец от 18:00 ч. празничен коледен концерт „Чуй камбаните звънят- Коледа е вън!” ще зарадва почитателите на фолклора.