ориентири 28 ноем. 2017

Ще има ли Бургас своя ледена пързалка?

Article image
Ако вземем решение да закупим ледена пързалка на старо, ще можем да си го позволим. 

Това коментира кметът на Бургас Димитър Николов по време на общинската сесия днес.

По думите му цената на подобно съоръжение втора ръка е около 250 000 лв., а нова пързалка струва 500 000 лв. 

„Но това може да стане за следващата финансова година. За следващия бюджет ние ще предвидим средства. Мисля, че с няколко месеца експлоатация инвестицията ще се изплати.”, обясни градоначалникът. И се ангажира да предостави на комисията по спорт оферти на немски и австрийски компании, които предлагат подобни атракциони. 

Димитър Николов уточни, че вече пет години се търси фирма, която да пожелае да изгради ледена пързалка в Бургас, като вземе терен под наем.

Все пак тази година бургазлии и гостите на града ще имат възможност да се забавляват, карайки кънки.

В момента пред Дома на нефтохимика се изгражда ледена пързалка с размери 600 кв. метра. След празниците тя ще бъде преместена в новостроящия се спортен комплекс в к-с "Славейков".  

Предвижда се лица над 18 години да ползват пързалката срещу 5 лв. за един час и наем на кънки 4 лв. за един час. За посетителите от 10 до 18-годишна възраст и за студенти таксите за ползване са 3 лв. входен билет и наем на кънки 2 лв. за един час. За най-малките посетители – децата под 10-годишна възраст, билетът ще е 2 лв., а наемът за кънки 2 лв. за един час.