ориентири 28 ноем. 2017

Бургазлии ще влязат в кабинета на стария кмета

Article image
Атрактивна изложба ще пресъздаде автентичната атмосфера на Бургас отпреди век. 

Експозицията "Завръщане въ стария Бургасъ"ще пренесе жителите и гостите на града 100 години назад и ще представи атмосферата, в която са живели нашите баби и дядовци.

Изложбата е посветена на празника на Бургас – Никулден, и ще бъде открита на 6-ти декември от 11:00 часа в зала "Александър Георгиев Коджакафалията" на Културен център "Морско казино". 

Посетителите ще видят сградата на старата Община, ще влязат в нея и в кабинета на кмета с типичния за периода интериор и вещи, ще прочетат интересни и забавни за днешния читател заповеди, молби и правилници. 

Вървейки по старата бургаска улица, гостите ще имат възможност да се отбият в дрехарница, в която е представена дамската и мъжка мода, модерна за разглеждания период, аксесоари и шивашки пособия.

Всеки ще може да облече рокля или костюм, за да си направи снимка пред възстановка на старата балюстрада, да запише автентични за бургаската кухня рецепта или да разбере откъде е преминавал влака "Анхиало експрес".

Акцентът в изложбата е поставен върху личности, допринесли за развитието на града ни в началото на миналия век. Видните бургазлии ще бъдат представени с портрети, информация за живота и делото им, както и с оригинални техни вещи.

Гражданите и гостите на града ще имат възможността да надникнат в миналото, да се потопят и изживеят невиждана досега приказка от старите ленти.

Изложбата ще остане до 26 януари 2018 година и може да бъде видяна от понеделник до събота, от 10:00 до 18:30 часа.