политика 25 ноем. 2017

„Доходен съюз“ иска изравняване на доходите между Изтока и Запада в ЕС

Article image
За изравняване на доходите на хората в ЕС ще работи инициативата "Доходен съюз" . България, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Литва и Румъния са държавите, които си поставят за цел да сложат край на драстичните разлики в заплащането на работниците в страните членки.

Инициаторите на "Доходен съюз" си поставят за задача да съберат минимум 1 000 000 подписа в най-малко седем страни, за да може предложението им за изравняване на доходите да бъде разгледано в Европейската комисия.

Начало на подписката в Бургас поставиха евродепутатът Ангел Джамбазки и областният лидер на ВМРО Георги Дракалиев.
Джамбазки и колегите му в европейския парламент настояват за отпадане на двойните стандарти, която правят невъзможно обществени поръчки в Германия, например, да бъдат печелени от български компании.

Според евродепутата -националист в Западна Европа не желаят  да се конкурират на своя трудов пазар с български транспортни или строителни фирми, но нямат нищо против да използват български шофьори и строители като свои работници.

Ангел Джамбазки беше категоричен, че участието на България в ЕС и НАТО е един от най-големите успехи на държавата ни в нейната история, но изрази своята убеденост, че българите не трябва да са пасивни потребители на "политики", а сами да създават такива като страна членка.