политика 13 ноем. 2017

Кръгла маса за българското председателство ще се проведе в Бургас

Article image
В Бургас ще се проведе кръгла маса, на която ще бъдат представени приоритетите за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз в ресора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Срещата ще се състои утре – 14 ноември, от 11:00 ч. в експозиционен център „Флора”.

На събитието ще присъстват заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, кметът на Бургас Димитър Николов и заместник-областният управител проф. Севдалина Турманова.

Акцент в срещата ще бъде темата за алтернативната градска мобилност. 

След края на кръглата маса ще се проведе демонстрация на различни начини за алтернативна градска мобилност и викторина по темата с много награди. 

„Денят на алтернативната градска мобилност“ в Бургас е част от инициативата на МРРБ по Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз, която се осъществява в сътрудничество с общинската и областната администрация в града под наслов „Насърчаване на ефективното партньорство – заедно можем повече в ЕС“. Нейната е цел е да фокусира общественото внимание върху градската мобилност като съществена част от европейски въпрос за развитието на интелигентни градове, които ще повишат качеството на живот, ще допринесат за здравето на хората и опазването на околната среда.