политика 07 ноем. 2017

Благотворителен концерт в помощ на пострадалите при наводненията

Article image
Част от звездите на Бургас се събират на благотворителен концерт в помощ на пострадалите от наводненията в областта. 

Спектакълът ще се състои този петък – 10 ноември, от 18:00 ч. на сцената на НХК. На сцената ще излязат Стефан Диомов, група "5-те сезона", Веселин Маринов, фолклорен ансамбъл "Здравец"- Камено и група "Форс". 

Инициативата е на бургаската структура на областната партия ГЕРБ. Това е поредната акция, която бургаските депутати организират в помощ на пострадалите от наводнението. Само ден след нещастието от партията организираха благотворителна кампания, в която събраха храна и вещи от първа необходимост, за да помогнат на нуждаещите се. Към момента има закупени също 150 матрака, 150 завивики и мека мебел, които ще бъдат раздадени на хората във всички засегнати от наводнението места.

Освен това бургаските депутати са отправили искане към изпълнителната комисия на партията и към Бойко Борисов за отпускането на 100 000 лева от партийната субсидия на ПП ГЕРБ. Парите ще бъдат разпределени по равно за двете общини – Бургас и Камено.

С дарената сума ще бъде закупувана приоритетно бяла техника - хладилници, готварски печки и бойлери. 

“След наводненията 318 броя уредитрябва да бъдат закупени за пострадалите домакинства в община Бургас и около 400 – за община Камено. Народните представители и общинските съветници от ГЕРБ-Бургас също ще допринесат със собствени средства. Благодарим на хората от структурите ни във Варна и Кюстендил, които също се включиха с дарения. “, коментира областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

Той призова и другите политически сили да се включат в подобни инициативи, с които да се помогне на пострадалите хора. 

 „Институциите работиха добре и в перфектен синхрон, но има още какво да се желае.Необходимо е да се обърне повече внимание на други механизни за справяне на бедствията, каквито са застраховането, както и да се обръща по-голямо внимание при избиране на местата за строеж.”, допълни Бойчев.

По думите му трябва да се направи национална система за ранно оповествяване, която да дава информация при рисково покачване на нивата на реките и язовирите.