http://AutoDoc.BG
ориентири 01 ноем. 2017

Бургаски полицаи с награда от посланика на Италия

Article image
Служителите от отдел „Криминална полиция” - група „Наркотици” към ОДМВР – Бургас получиха почетна грамота.

Призът им се връчва от Посолството на Италия и Община Благоевград за съществен принос и постигнати високи професионални резултати. 

Наградата е на името на италианския магистрат Джовани Фалконе и се връчва традиционно от 2009 година насам.

Отличието беше връчено лично от посланика на Италия - негово превъзходителство Стефано Балди.

 „Борбата с престъпността е борба, която се извършва ежедневно. Искам да благодаря за церемонията в памет на Джовани Фалконе. Зная, че когато се организират подобни инициативи, зад това стоят много хора“, коментира Балди.

В конкурса под надслов „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж”, организиран от Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, участваха множество кандидатури на полицейски звена и структурни единици от цялата страна. Бургаската дирекция беше отличена с почетната грамота за неутрализирането на няколко организирани престъпни групи, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества, както и овладяването на осем мобилни нарколаборатории. Отчетен беше и приносът на  служителите от отдел „Криминална полиция” - група „Наркотици” към ОДМВР – Бургас по отношение разкриването на много оранжерии за отглеждане на марихуана, позиционирани по Южното Черноморие.