http://AutoDoc.BG
ориентири 31 окт. 2017

Хиляди бургазлии участват в лотарията на НАП с касови бележки

Article image
Лотарията с касови бележки на НАП продължава да набира популярност. Над 1 млн. касови бележки на стойност над 17 млн. лв. се състезават за награди. Близо 56 000 са вече регистрираните бележки от ПОС терминал. 

Само от Бургас за последните 20 дни са регистрирани 62 351 касови бележки на обща стойност 1 179 391 лева. 7 хил.лева е най-високата стойност на фискален бон, регистриран от Бургас, а от един потребител от морския град за последните 20 дни са регистрирани 1828 бележки. 

Всеки регистриран потребител в Лотарията на НАП може да въвежда касови бележки и чрез мобилното приложение на Агенцията, което можете да се изтеглите през Google Play за телефони с операционна система Android или през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS. Фискални бонове могат да бъдат регистрирани и чрез телефона на НАП 0700 18 700. 

НАП отчита и бум на сигнали за неиздаване на касови бележки от некоректни търговци. Обектите ще бъдат проверени от данъчните чрез извършване на контролни покупки, съпоставка на касовата наличност с отчетените обороти, проследяване на  плащанията и отразяването им в касовата книга на обектите. 

Тази година късметлиите в лотарията ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на Лотарията – www.kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите ще могат да следят последните новини около играта, както и да задават своите въпроси.