http://AutoDoc.BG
ориентири 30 окт. 2017

Започна дезинфекция на наводнените места в Бургас

Article image
Започва масова дезинфекция на пострадалите от наводнението райони в община Бургас.

В момента приоритетно се работи в село Равнец, като екипите на Дезинфекционна станция - Бургас третират пострадали от водата помещения в частни домове и дворове, местата за изхвърляне на отпадъци, както и околните дерета, в които има трупове на домашни и диви животни. Целта е да се предотврати възникването на епидемиологична опасност.

Учебният процес на територията на цялата община е възстановен, няма затворени и детски градини. Частичното бедствено положение в общината е отменено от днес. 

Продължава работата по възстановяване на пострадалата инфраструктура. Организира се превоз за извозване на натрупаните пред наводнените стотици къщи повредени и неизползваеми мебели. 

Днес служители на Община Бургас отново ще посетят всички пострадали семейства. Те ще описват и актуализират списъците с понесените щети. Търсят се всякакви възможности за осигуряване на материална помощ под формата на строителни материали и бяла техника, която да помогне за по-бързо нормализиране на живота в пострадалите населени места след бедствието.

Кметът на Бургас Димитър Николов разпореди ускорено почистване на падналите след силния вятър листна маса и клони, за да не задръстват канализацията. Тази сутрин има три сигнала за паднали дървета в град Бургас, които вече са нарязани и отстранени.