http://AutoDoc.BG
здраве 18 окт. 2017

Мисис Бургас подпомага лечението на деца в барокамера

Article image
Мисис Бургас Надя Недялкова се включи в благотворителна кампания заедно с „Барокамера Бургас” за подпомагане на деца с редки заболявания.

Красавицата е решила да направи дарение, за да осигури средства за лечението на малки пациенти с аутизъм, забавяне в развитието, детска церебрална парализа и синдром на Даун. 

Идеята е дошла, след като Надя е посетила бургаската „Окси клиник“, за да направи поредица от общоукрепващи процедури в барокамера. Там тя е разбрала, че в центъра се лекуват много деца с подобни заболявания.

След разговор с екипа на „Барокамера Бургас“ се стигнало до решението да се дарят процедури на нуждаещи се деца.

„Разбрах, че за голяма част от родителите е доста трудно да си позволят това лечение. Искам да помогна с каквото мога поне на някои от тях“, коментира решението си Надя Недялкова.

Кампанията на Мисис Бургас Надя Недялкова започва от 20 октомври. По нейно предложение „Барокамера Бургас“ дарява 15 процедури, които ще бъдат разпределени точно по 5 броя на трима нуждаещи се. 

Пациентите ще бъдат избрани след томбола, която ще се проведе на 20 октомври лично от красавицата. Желаещите да спечелят процедурите трябва действително да се нуждаят от тях и да не са посещавали до момента „Барокамера Бургас“. Заявки за участие в кампанията се пускат на електронната поща на "Барокамера Бургас" -   barokamerabs@gmail.com. Там всеки кандидат за лечение, трябва да посочи кратко описание на здравословния проблем.

Хипербарната оксигенация (ХБО) представлява терапия с кислород под повишено налягане. Тя се използва с много силен положителен ефект при деца с аутизъм, хиперактивност, забавяне в развитието, аграматичен говор, забавяне в речевото развитие, синдром на Даун.