http://AutoDoc.BG
здраве 17 окт. 2017

Известен онколог ще лекува пациенти в Бургас

Article image
Един от най-добрите онколози у нас идва в Бургас, за да оглави новото онкологично отделение в университетска болница „Дева Мария“. 

Д-р Филип Маринов е познато име благодарение на иновативния подход към пациентите, който прилага в своята практика.  

Той е завършил Медицинския университет в София през 1995 г. и до 2012 г. работи в клиника по медицинска онкология към УМБАЛ „Царица Йоанна“- ИСУЛ. През 2005-та г. взима специалност „Вътрешни болести“. От 2012 работи в онкологична клиника „Доц. д-р Валентина Цекова“ в МБАЛ- Сердика в София. Той е и един от създателите на проекта за онкологични клиники на името на светилото в онкологията покойната доц. д-р Цекова. Началникът на новото онкологично отделение е участвал в редица международни клинични проучвания под нейно ръководство, като в 4 от тях е съавтор. 

Известният онколог е познат сред пациенти и колеги като човек, който възприема лечението в неговата цялост и се вълнува както от медицинската същност, така и от психологическата. Д-р Маринов смята, че пациентът не е просто случай, а човек, който трябва да бъде поставен в центъра на случващото се и да бъде изграден двустранен процес на уважение и доверие.