http://AutoDoc.BG
здраве 17 окт. 2017

УМБАЛ-Бургас ще приема пациенти от поморийската болница

Article image
Бургаската университетска многопрофилна болница има готовност да приеме пациентите от МБАЛ-Поморие, която ще преустанови дейността си.

„Докато в Поморие се разреши проблемът с болницата, сме готови да приемем всички пациенти, нуждаещи се от планов или спешен прием. Информираме кметовете на всички населени места в общината, както и общопрактикуващите лекари, че могат да насочват при нас нуждаещите се от хоспитализация.”, съобщават от УМБАЛ-Бургас. 

Здравното заведение е най-голямата болница в Югоизточна България и разполага с над 30 отделения по почти всички медицински специалности, както и 24-часов спешен прием. 

"Вярваме, че властите ще намерят бързо решение на ситуацията с поморийската болница, защото не е добре лечебните заведения да бъдат затваряни. Дотогава жителите на Община Поморие могат да намерят медицинска помощ в нашите отделения", добавиха още от УМБАЛ Бургас.

Припомняме, че болницата в Поморие ще затвори врати заради задължения от 670 хил. лв., в това число 80 хил. лв. неизплатени от НЗОК надлимитни средства.