ориентири 13 окт. 2017

Бургас се включва в проект за справяне с климатичните проблеми

Article image
Бургас става част от инициативата Climathon, която събира заедно предизвикателства на градската среда от цял свят и ги представя на хора, които имат страстта и познанията да ги решат.

Това е международно 24-часово събитие, насочено към глобалните климатичните промени. Тази година на 27 октомври то ще се проведе за трети път едновременно в над 240 града и 70 държави от цял свят. В Бургас инициативата ще се състои на Морска гара.

Climate-KIC и Cleantech Bulgaria отправят предизвикателство към всеки ангажиран гражданин, готов да предложи значими решения на град Бургас за справяне с негативните последици от климатичните промени. В това начинание те имат подкрепата на партньорите Община Бургас, ScaleFocus и Start it Smart.

Регистрация може да бъде направена до 15-ти октомври на адрес: www.climathon.climate-kic.org

Организаторите осигуряват условия за работа под наставленията на експерти в сферата на предприемачеството и климатичните промени, както и обучение от професионалисти от бизнес и академичните среди. Това ще ви помогне да създадете собствен бизнес проект, който да предложи решение за предизвикателствата на климатичните промени.