http://AutoDoc.BG
ориентири 11 окт. 2017

Благотворителен базар, курс за гримьори и детски игри на "Флората" в помощ на Божидар

Article image
Жителите и гостите на Бургас ще могат да се включат в благотворителен базар, който има за цел да помогне на 7-годишния Божидар от Камено.

Събитието ще се състои на 14 октомври от 11:00 ч. в Експозиционен център „Флора”. Там посетителите ще могат да намерят любими книги, бижута, сувенири и домашно приготвени лакомства. Всички предмети за базара са предоставени безвъзмездно от фирми и хора с добри сърца. 

Освен това гримьорката Теодора Калчева ще се включи в събитието с благотворителен семинар за грим, който ще се проведе от 13:00 до 19:00 часа в зала 4 на „Флората”. Курсът е за усъвършенстване на личното гримиране и е за непрофесионалисти. Всеки желаещ да научи тайните на добрия макияж може да се запише на телефон 0887577 695 – Теодора Калчева. Парите за участие в него ще отидат за лечението на Бобчо!

Детски развлекателен център” Слънце” също се присъединява към кампанията. От там обещават много забавления за най-малките посетители.

Всеки, който иска да стане част от благотворителната инициатива, може да донесе домашни вкусотии, които да продава на базара. 

7-годишният Божидар от гр. Камено не успя да влезе  в класната стая заедно със своите връстници, той посрещна първия учебен ден в испанската болница Clinica Universidad de Navarra, където се лекува от злокачествено заболяване. Съдбата му разчувства много хора с добри сърца и голяма част за скъпото му лечение бе събрана до средата на септември.  

Божидар страда от тумор в гръбначния стълб, но заради неуспешна операция в България, той вече е в инвалидна количка. Шансът Боби да се оправи е голям. Лекарите от испанската болница вече се борят със злокачествената му болест. От скоро той вече е на химиотерапия. Божидар вече прави опити да се изправя. Предстои му да бъде влято биологично лекарство. 

Цялата сума за лечението му е 110 000 лева, 80 000 лева вече са по сметките на детето. 

„Благодарим за събраните средства по първата фактура на Божидар, но лечението ще бъде продължително и за това нека всички мероприятия, които се провеждат в полза на Боби продължат ,като сумите бъдат превеждани по дарителските сметки ,които са защитени и ще бъдат използвани изцяло за лечението на Боби. Благодарим Ви! Поклон!”, написа поредния си апел към всички бащата Тихомир Кръстев, който заедно със съпругата си са неотлъчно до сина си.
кай.jpg 148.5 KB