http://AutoDoc.BG
ориентири 06 окт. 2017

36 машини ще чистят снега по улиците на Бургас тази зима

Article image
Местната власт в Бургас започна проверка за готовността на фирмите, които отговарят за снегопочистването и поддръжката на улиците през зимните месеци.

По време на  срещата  в заседателната зала на Общината бяха представени докладите и планове на работа при зимни условия на 15 фирми и учреждения.

36 специализирани машини, 600 тона сол, 400 тона пясък, 2000 литра Верила- Антилед, 150 тона луга има на разположение консорциум "Титан" за поддържането на улиците в града при снеговалеж. 

За общинската пътна мрежа и кварталите се грижи фирма "Чистота". Дружеството разполага с 24 специализирани машини, 233 тона сол, 510 тона пясък и 40 тона луга, с които да обезпечи нормалното придвижване при влошаване на метеорологичните услови. 

Предвидено е при извънредна обстановка да бъдат мобилизирани още машини и персонал.   

 При интензивен снеговалеж и усложняване на обстановката общинското предприятие "Транспорт" ще извършва денонощно видеонаблюдение на пътищата и кръстовищата в Бургас. Информацията ще бъде предавана на кризисните щабове. Експертите ще следят за опасни дървета и при нужда те ще бъдат премахвани. Репатриращите автомобили също ще се използват при необходимост. С тях ще се отстраняват коли, които са паркирани на опасни места или пречат на разчистването на улиците.

При необходимост високопроходима техника на "Пожарна безопасност и защита на населението" ще се използва за осигуряването на помощ на хора в трудно достъпни места.