региони 26 сеп. 2017 2017-09-26 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdXhEIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d3f207e50cf15e5b933ada3ac4b21418f994744b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29015.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кметът на Карнобат Георги Димитров: Силни сме само тогава, когато сме заедно

За поредна година град Карнобат отбеляза своя празник, навръх деня на Йона Богослов. Кметът Георги Димитров се обърна към множеството от своите съграждани с тези думи:

Ваше Високопреосвещенство, уважаеми колеги, избрани да носите доверието  и отговорността за хора от всички краища на България, депутати и кметове.

Уважаеми гости на Карнобат от близо и далеч, скъпи мои съграждани.

Щастлив съм в днешния ден отново да застана пред вас и да имам възможността да ви поздравя с нашия празник. И времето  е благосклонно към нас.

Благодаря за топлите думи на нашия владика Йоаникий, който всяка година е сред нас. Той ни връща към патрона на празника, към идеята на християнската религия, която ни дава светлината  и възможността , както ни учи Свети Апостол Йоан Богослов да правим разлика между добро и зло, между правдата и неправдата, да съдим, когато сме осъдили собствените си грехове, да правораздаваме, но първо да погледнем себе си, да обичаме хората, но ако сме се научили да обичаме този, който стои до нас.

Тази философия ни дава сила и вяра да бъдем най-висшето създание на природата. Да бъдем хора и да забравим злободневното.Да търсим идеала си и начина си на живот заедно в мир и в разбирателство.

Затова са тук моите колеги и приятели, затова са тук нашите съграждани. Благодаря , че днес празнуваме заедно ,че сме тук за да направим равносметка за миналото, да помечтаем за бъдещето,  да си вдъхнем сили, за да реализираме мечтите си

Винаги сме живели в трудни времена. И сега е така. Преди четири дни празнувахме независимостта на  България. Днес независимостта има други измерения

Независими сме по отношение на собственото мнение, на собствения дух, на възможността свободно да изразяваме идеите си. В условията на световен  глобализъм, това,че сме членове на ЕС, това, че живеем в демокрация, която означава правила, а не слободия, ни прави относително зависими.

Ние, както тук казаха управниците, се опитваме да бъдем независими. Няма как да сме независими. Ние зависим от хората ,които са ни дали доверието си, ние сме зависими от онова ,което животът иска от нас. 

Затова в днешните времена борбата ни за по-добро е свързана с постоянната ни битка за повече справедливост.

Тук са нашите гости от далечна Норвегия. И ние искаме да живеем като тях. А кохезията я разбираме по друг начин . Не да чакаме помощ от вън, а тук със собствени сили да променяме средата, в която живеем. Да променяме града ни, да създадем услови, за децата с по-добри детски градини, с детски ясли, с база за спортуване, дома ни да го санираме и да го направим чист и приветлив, да търсим ново качество на живот

Нашата вяра, идеите на апостол Свети  Йоан Богослов, битката ни с миналото ,опазването на националната ни идентичност, ежедневните ни борби с трудностите, преодоляване на грешките ,които допускаме, това ни зарежда със сила, с вяра ,дава ни енергия  да продължим напред.

Вярвам, че Карнобат ще бъде и ще пребъде, защото всички можем да го направим заедно. Защото сме силни само тогава, когато сме заедно.

Честит празник.

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...