http://AutoDoc.BG
политика 25 сеп. 2017

Депутатите от БСП Бургас сигнализираха за подготвяна нова данъчна тежест

Article image
За драстично увеличение на такса смет  за гражданите предупредиха от групата народни представители на БСП Бургас.

Според депутата Николай Тишев управляващото мнозинство замисля съотношението между бизнеса и гражданите да бъде 30-70%, т.е основната тежест на този данък ще падне върху физическите лица.

Намеренията на правителството са да въведе промяната от 1 януари 2019 год и от левицата се готвят да стопират с всички възможни средства антисоциалната мярка.

Народният представител коментира унизителното положение, в което са поставени българските войници и офицери от армията, както и колегите им от МВР. Депутатът посочи статистика, от която става ясно ,че за три свободни места в тези силови структури кандидатства общо едни човек.

Председателят на парламентарната комисия по икономика Петър Кънев изрази учудването си от това, че ГЕРБ и съюзниците им са отхвърлили предложението на БСП за промяна в Закона за храните и по този начин са обрекли отново българските производители да бъдат в неравнопоставено положение с колегите си от повечето страни на ЕС.

Кънев отново изрази отново несъгласие със съществуването на Слънчев бряг АД, но обеща мълчание по темата до края на месеца, когато се очаква министърът на туризма Николена Ангелкова да представи за обсъждане пред депутатите визията си за развитие на курортния комплекс и негови я статут.

Тодор Байчев предупреди и българите, които ще се пенсионират, че в момента има прекалено много неясноти около това как ще се заплаща пенсията и чрез кой „стълб“ Народният представител прогнозира ,че първите, които ще изпаднат в проблемна ситуация, ще бъдат родените през 1962 год.

Колегата му Димитър Стоянов пък сподели намеренията на групата на левицата да прокара възможно най-много свои текстове в бъдещия антикорупционен закон.