http://AutoDoc.BG
региони 05 сеп. 2017

Без преместваеми обекти по плажовете?

Article image
Законодателни промени, чрез които да се забрани поставянето на преместваеми обекти по плажните ивици, обеща да инициира вицепремиерът Валери Симеонов.

Предстои подготвянето и внасянето на промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, Закона за туризма и Закона за устройство на територията.

„С тези промени ще се премахне възможността за поставяне на преместваеми обекти на територията на националните курорти. Изключение ще има само за тези обекти, които са задължително необходими – спасителни постове, медицински пунктове. Единственото изключение вероятно ще бъде по водно развлекателните дейности – джетове, лодки и т.н. Всичко останало ще настояваме да бъде забранено, тъй като морските ни курорти са се превърнали в уродливо подобие на арабски пазар.”, коментира Симеонов.

Друга промяна, за която вицепремиерът ще настоява, е закриването на държавното дружество „Слънчев бряг” АД. 

„Това дружество не генерира почти никакви печалби. То е гнездо за мащабна корупция. Миналата година приходите, които "Слънчев бряг" АД е получило от наеми на преместваеми обекти, е по-малко от 150 хил. лв.”, заяви Симеонов.

По думите му дори предприятието да остане, то трябва да отстъпи инфраструктурата в курортния комплекс на Община Несебър.