ориентири 19 юни 2017

Министър Ангелкова отново инспектира бургаските плажове

Article image
Новият наемател на морски плаж „Бургас – Север” е осигурил всички задължителни дейности – почистване – машинно и ръчно, спасителни постове, медицинско обслужване. 

В това се увери лично министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Общо 9 спасители ще следят за безопасността на плажуващите, което е повече от задължителния брой. Като добра практика министър Ангелкова посочи, че има изградени специализирани санитарни възли за хора с увреждания. Предстои да бъде обособен и детски кът.

Министърът припомни, че благодарение на допълнително водени разговори и договорености със стопанина на морския плаж, посетителите ще заплащат по 3.00 лв. за чадър и 3.00 лв. за шезлонг, а не първоначално заложените по 7.00 лв. „Бургас-север” е предаден на новия наемател едва на 8 юни, поради забавяния в процедурата за отдаване под наем на морския плаж.

„Морски плаж Бургас – централен” се поддържа в изрядно състояние”, отбеляза министърът на туризма при инспекцията на тази ивица. По думите й новият наемател изпълнява стриктно договорните си задължения и има осигурени необходим брой спасителни постове, спасители, медицинско обслужване, а почистването на плажа се извършва регулярно.

По време на проверката на „Бургас – централен” министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с 19-годишната Жени Райкова, която работи като спасител там. Само преди няколко дни младото момиче спаси от удавяне 14-годишен, след края на работния си ден.

„Вашата работа е високо отговорна и постъпката Ви е пример за младите хора”, й каза Николина Ангелкова. 

Двете разговаряха за това, че посетителите на плажа трябва да бъдат внимателни и да спазват инструкциите на спасителите.