региони 16 юни 2017

"Наше Лято 2017" събра децата на Камено

Article image
Десетки деца се включиха в осмото издание на забавния хепънинг  „Наше Лято 2017 година“ в Камено.

Събитието е част от превантивната програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Камено. 

Тази годината мотото на събитието беше „НеЗависим”. Децата от цялата община имаха възможност да се включат в различни състезания, свързани с изкуство, спорт, танци, музика и забавления, всички насочени срещу зависимостите. 

Кметът Жельо Вардунски приветства учениците и им пожела весело и ползотворно лято. 

В забавленията взеха участие 7 отбора от Камено и селата. Бургаският деветокласник Тодор Тодоров от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" впечатли участниците със соловото си изпълнение на китара на култовата песен на БТР „Спасение”. 

Всеки от отборите трябваше да научи да пее песента с Тодор. В състезателната надпревара от МКБППМН бяха подготвили и други забавно-развлекателни игри с цел децата да се предпазят от зависимостите на нашето време като наркотици, алкохол, цигари, вредните храни и Интернет.

По традиция, с нови игри се включиха огнеборците от Втора районна служба „ Пожарна безопасност и защита на населението“- гр. Бургас. Съдействие за провеждане на състезанието по здравословно хранене оказа ЕТ „ ТИТ- Теньо Тенев“ , с предмет на дейност производство и търговия с диетични храни, пълнозърнести брашна и студенопресовани масла. С лакомства ще зарадва най- малките търговска фирма Съни Маркет ЕООД, която оперира на територията на  Камено.