ориентири 15 юни 2017

"Винен Джулайфест" на метри от морето в Бургас

Article image
За втора поредна година в Бургас ще се проведе "Винен Джулайфест 2017".

Изложението ще събере на едно компании, свързани с отглеждането на лозя и производството на вина и спиртни напитки. На събитието ще бъдат представени и фирми от хранителната промишленост.

Виненият фест ще се състои в Експозиционен център "Флора" от 30 юни до 2 юли. Така събитието ще стане основен акцент при отбелязването на Джулай Морнинг (първото юлско утро) в черноморския град.

Тази година "Винен Джулайфест 2017" ще предложи богата арт програма и благотворителна кауза, която е свързана с безопасността на движението на децата. Партньори в тази инициатива са Сдружение SOS-ПТП, рокерите от Hooligans МС и "Морски братя" , а набраните средства са предназначени за площадка по пътна безопасност в бургаската детска градина "Синчец".

Посетителите ще имат възможност да направят безплатни дегустации на повече от 250 вина. По традиция публиката ще избере най-добрите продукти на българските производители на вино и храна. Томболи и в трите фестивални дни ще зарадват най-активните посетители.

Новият момент във второто издание на "Винен Джулайфест 2017"  е насочен към туристите. Заедно с популяризацията на производителите, ще бъдат популяризирани и винени маршрути, които включват емблематични исторически, археологически и природни обекти.