ориентири 15 юни 2017

Изследователят на Древен Египет Робърт Бовал с лекция в Бургас

Article image
Един от съвременните изследователи на Древен Египет – Робърт Бовал, ще пристигне в Бургас, за да се включи като гост-лектор в семинар по археоастрономия.

Събитието ще се състои на 17 и 18 юни, от 18:00 ч. в зала 2 на Експозиционен център „Флора”. За да може повече бургазлии и почитатели на Бовал да се запознаят с иновациите, приложението и значението на археоастрономията, входът за събитията е свободен, като ще има осигурен и симултанен превод от английски език.

Робърт Бовал е известен на читателите по света с революционната си теория "Корелацията Орион". Той е автор на световните бестселъри "Загадката Орион", "Пазителят на сътворението", "Тайната стая", "Египетският код", "Талисман" и др. 

В семинара ще се включат още ученици от школата по физика и астрономия към ППМГ "Акад. Никола Обрешков" - Бургас. В рамките на форума младежите ще се запознаят с основите на съвременната наука археоастрономия, която изучава познанията за Космоса и небесните тела на отдавна изчезнали цивилизации по техните мегалитни паметници и съоръжения. 

Това е трета визита за Робърт Бовал в България, но за първи път той ще участва в инициатива с културно-образователна и обществена насоченост към младите хора на Бургас. 

Проектът "Астрономия на древността" се осъществява от Фондация "По следите на древните" с подкрепата на Община Бургас, като част от Програмата за съфинансиране на културни проекти.