здраве 15 юни 2017

Семинар по редки болести ще се проведе в УМБАЛ-Бургас

Article image
За втора поредна година УМБАЛ-Бургас ще бъде домакин на семинар по редки болести „Да добавим живот!“. 

Събитието, чиито организатори са Национален алианс на хора с редки болести и Национална асоциация на хора с дефицит на растежния хормон, се осъществява със съдействието на Бургаската болница. То ще се състои в петък (16-ти юни) от 14:00ч. в аулата на УМБАЛ Бургас ( в стария корпус).  

Семинарът е част от кампанията на Националния алианс на хора с редки болести, която цели да се повиши осведомеността за различните видове заболявания  и за проблемите на милионите хора, засегнати от тях. Тази година негово мото е „Научният подход дава безкрайни възможности”.

 „Научните познания ще допринесат за по-ранно диагностициране на пациенти с рядко заболяване, намиране на правилно лечение и лекарство, както и до подобряване на техния живот”, заявяват организаторите. 

В събитието ще се включат водещи лекари, като се очаква да пристигнат около 50 души с редки заболявания от цялата страна.

 Семинарът ще бъде открит от председателя на Алианса на хората с редки болести – Владимир Томов. След това лекции ще изнесат д-р Станислава Панайотова, проф. Евгения Христакиева, доц. Гергана Петрова, д-р Марияна Симеонова, д-р Адил Кадъм, д-р Анжелина Генчева и д-р Здравка Тодорова. Сред официалните гости ще бъдат представители на здравни институции в Бургас.