региони 15 юни 2017

Данъчните запечатаха касата на киноложката изложба в Созопол

Article image
Националната агенция за приходите запечата касата на провеждаща се в Созопол Международна киноложка изложба.

Причината е, че организаторите са извършвали прикрита търговска дейност, съобщават от приходното ведомство.

Форумът е бил поставен под постоянно данъчно наблюдение от 12 юни, когато е било официалното откриване. Изложбата продължава до 17 юни.

 Мониторингът на НАП Бургас е установил, че предварително обявените такси за участие от два лева за българи и четири лева за чужденци, се маркират на касовите  апарати, но паралелно с това, участниците се задължават да сключват договори за дарения в рамките средно на 45 евро.

 „От фискална гледна точка това представлява формиране на приходи, за които не се заплаща дължимия данък. Иззета е цялата документация, съставен е акт за административно нарушение, предстои издаване на наказателно постановление.”, уточниха от Териториалната дирекция на Агенцията.

НАП Бургас е влязла във връзка с организаторите на събитието, при необходимост ще бъде извършена и последваща проверка за установяване на допълнителни факти и обстоятелства. 

От началото на годината, за неиздаване на фискален бон, териториалната структура на НАП в Бургас е запечатала над 100 търговски обекта. При повторно нарушение обектът се запечатва за срок от един месец, напомнят от приходното ведомство.