здраве 14 юни 2017

Бургаската болница има договор с НЗОК за Процедура№42

Article image
Бургаската болница е единственото здравно заведение в Югоизточна България, което има договор със Здравната каса за изпълнението на процедурата за амбулаторно наблюдение (диспансеризация) на пациенти с тежкопротичащи възпалителни полиартропатии и спондилопатии.

Процедура №42 се прилага при три диагнози – ревматоиден артрит, псориатичен артрит и анкилозиращ спондилит с тежко протичане.

Всеки пациент, боледуващ от тези заболявания, който кандидатства или провежда лечение с биологични средства с протокол от НЗОК, независимо от местожителството му, може да проведе процедурата в Ревматологично отделение на УМБАЛ Бургас.

Пациентът може да си запише ден и час за провеждане на процедурата на тел. 056 894 891 всяка събота и неделя от 11:00 до 13:00 ч. В определения ден и час той трябва да посети отделението с цялата налична  документация по заболяването и личната си карта. След провеждане на процедурата пациентите получаватвсички необходими документи, които да представят пред експертна лекарска комисия във Варна, Пловдив или София за назначаване/продължаване  на биологичното лечение.

Отделението по ревматология се намира на петия етаж в стария (административния корпус) на УМБАЛ Бургас.