ориентири 14 юни 2017

Специалисти евакуираха "пострадали" при пожар на о. Св. Анастасия

Article image
Тренировъчно учение по евакуацуя при ситуация на пожар се проведе днес – 14 юни, на остров Света Анастасия.

В демонстрацията взеха участие представители на Община Бургас, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", МВР, БЧК, Военноморските сили и доброволчески формирования.

Инициативата, организирана от Община Бургас, беше част от програмата на администрацията за предотвратяване на последиците от бедствия. Целта е да се подобри взаимодействието на всички служби, които действат при възникване на инциденти.

Сигналът за пожара беше подаден в 11:00 часа на спешния телефон 112 от управителя на островния туристически комплекс Павлин Димитров. Оттам сигналът се предава своевременно към дежурните на Община Бургас, Областна администрация, Морска администрация и всички служби, които са ангажирани с спасителни дейности.

При получаването на известието от Военноморска база "Бургас" към остров Света Анастасия отплава катер, за да евакуира пострадалите туристи. Той пристигна на мястото на инцидента за по-малко от 15 минути. 

Инсценирането на пожар стана в реална обстановка, когато на острова имаше група от 110 деца, които също имаха възможността да проследят потушаването на огъня и спасяването на пострадалите хора.
02f20d728450692ed6ff55bb9a4d47c4.jpg 302.78 KB