ориентири 07 юни 2017

3 лева за кафе на плажа при новите наеми в Бургас

Article image
Около три лева ще струва кафето в заведенията на Северния плаж в Бургас ако новият наемател на ивицата не намали наемите.

Това обясниха собственици на търговски обекти пред БНР.

„Тези оферти, които ни бяха дадени, нас не ни устройват. Те са доста по-високи от това, което беше до момента. При тези оферти ние няма да работим – говоря лично от мое име. Готови сме да работим при наеми, които се доближават до тези от предходните години, а те също не бяха малки.”, обясни Георги Лазерев, собственик на плажно заведение.

По думите му всеобщото схващане, че от подобни обекти се печели много, не е вярно. Затова ако заведенията все пак отворят, те ще са принудени да вдигнат цените.

„Аз разбирам наемателя на плажа. Знам, че сумата, която най-вероятно вече е платена, е доста над това, което беше досега. Съгласен съм. Но сумите, които на нас бяха предложени, е немислимо да бъдат платени. Това означава, че аз трябва да вдигна цените с над 50%. Невъзможно е да остана при това положение същият обем работа. Ние не сме курорт, а град. Имаме курортисти, но те не са основният ни доход.”, допълни Лазарев. 

Той уточни, че тази година сезонът в Бургас е започнал по-късно и е доста по-слаб, в сравнение с предходната година.