здраве 07 юни 2017

Звеното по асистирана репродукция раздава ваучери за безплатни консултации

Article image
Специалистите от Звеното по асистирана репродукция към УМБАЛ – Бургас ще консултират всеки, който се интересува от темата за ин витро зачеване.

Звеното се представя със свой щанд на експо алеята на ин витро клиниките, която ще  отвори  на 10-ти юни (събота) от 11:00ч. до 16:30ч. в зала „Георги Баев“ на Морското казино. Събитието е организирано от Сдружение „Зачатие“ с подкрепата на Община Бургас и е посветено на Деня  на репродуктивното здраве.

За първите посетители на щанда на УМБАЛ Бургас са предвидени специални подаръци – ваучери за безплатно ултразвуково изследване и консултация. Двойките ще могат да получат и информация за процедурите, които се извършват в Звеното. Също и насоки как се кандидатства за финансова помощ пред Център „Фонд за асистирана репродукция” и общинския фонд. На въпросите на двойките ще отговаря началникът на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев, който ще изнесе и презентация.

Предимството на Звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ Бургас е, че спестява необходимостта на двойките да пътуват до други градове. А бременността на пациентките се следи постоянно до самото раждане. Това става благодарение на обединените усилия на  лекарите от Звеното по асистирана репродукция, Родилно отделение, Отделението по гинекология и Отделението по неонатология.