ориентири 06 юни 2017

Най-забавната Фейсбук група се събира на живо в Бургас

Article image
За поредна година най-активната и многобройна Фейсбук група, посветена на Бургас, събира приятели на морския град от цялата страна. 

Събитието е тази събота – 10 юни, от 19:30 часа, като на него се очаква да пристигнат над 80 души от различни градове - Силистра, Пещера, Севлиево, Пазарджик и др.

Мотото на събирането е "Посрещане на лятото" и символично откриване на сезона, а веселието и доброто настроение е гарантирано от основния организатор и администратор на групата "Обичам Бургас" Христо Терзиев.

Фейсбук групата е създадена преди четири години и вече наброява 30 000 последователи. Само за последната една година към нея са се присъединили над 10 000 души.

Профилът на хората в нея е пъстър. Освен бургазлии, в общността има много хора, които живеят в други градове на страната или чужбина. Членове на "Обичам Бургас" са хора с различни професии като инженери, лекари, юристи, архитекти, учители и музиканти. Обединява ги това, че Бургас е любимият им град и се интересуват от всичко, което се случва в него.

Групата е активна не само в социалната мрежа. През цялата година приятелите на Бургас се събират в Морската градина. Освен това, провеждат пролетен бал с маски, музикантски партита и отбелязват рождения ден на групата, който е на 28 ноември. Знакови за членовете на групата остават редица срещи, на които присъстват и имена като Мустафа Чаушев, Тони Димитрова, Красимир Гюлмезов, Нели Рангелова и др.

Групата е създадена с една единствена цел - забавление, но в нея се качват още любопиптни спомени за хора и места, свързани с Бургас, стари снимки на града и всичко, което показва привързаността им към морския град.

Повече подробности за групата може да намерите на: https://www.facebook.com/groups/470093366433361/?fref=ts