ориентири 06 апр. 2017 2017-04-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaFUrIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--7723505af1aba79de0a356949daf50a2f18aecfc/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27368.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ученици и студенти "влязоха в дрехите" на бургаските магистрати

Над 120 бургаски ученици и студенти от различни учебни заведения гостуваха на Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура в града. 

Те станаха част от „Деня на отворените врати“ на Прокуратурата, който се провежда всяка година. Целта е младите хора да се запознаят отблизо с работата на магистратите.

Студентите-прависти от трети и четвърти курс в Бургаския свободен университет, учениците (в 11-ти клас) от Професионална Търговска Гимназия и Професионалната гимназия за изучаване на чужди езици „Васил Левски“ бяха приети от Апелативна прокуратура –Бургас. 

Пред тях лекция за структурата на Прокуратурата прочете прокурор Йордан Дичев. От своя страна заместник апелативният прокурор на Бургас Йовита Григорова говори за видовете „компютърни престъпления“ и начините за предпазване от тях. 

По-късно гостите бяха приети от административния ръководител на Апелативната прокуратура Любомир Петров, който предостави на младежите тоги, за да се почувстват те като истински магистрати.

На Окръжната прокуратура гостуваха ученици от Професионалната гимназия по романски езици „Георги Стойков Раковски“, ГПАЕ „Гео Милев“ и ППМГ „Никола Обрешков“. Техни лектори бяха прокурор Георги Чинев и заместник административният ръководител на прокуратура Красимира Кателиева. Те описаха функциите на прокурора и неговата роля в досъдебното и съдебното производство. Пред гостите бяха представени и конкретни юридически казуси и дела. Въпросите на учениците бяха насочени към случаите, в които прокуратурата се самосезира.

Младежите посетиха деловодството на Окръжната прокуратура и кабинета на Административния ръководител Калина Чапкънова, която поздрави гостите и на свои ред им предостави тоги за снимки.

На Районната прокуратура гостуваха ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ – Бургас. Те имаха възможност да посетят истинска съдебна зала и да се снимат за спомен там. Малко по-късно бяха приети от Административния ръководител на прокуратурата Иван Кирков и тримата му заместници – прокурорите Веселина Гайдажиева, Георги Попов и Димитър Георгиев. Децата имаха възможност да научат каква наказателна отговорност носят непълнолетните при извършване на престъпления. Лектор на учениците бе прокурор Гинка Чинова. 

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...