здраве 23 дек. 2016 2016-12-23 2016-12-23

Burgas Reporter Ltd.

Пари в бюджета на Бургас и за нова медицинска техника

И през новата година в бюджета на Община Бургас ще има заделени средства, с които да се закупи нова медицинска техника за здравните заведения в града.

 Предвижда се с общинси пари да бъдат взети ренгенов апарат, хематологичен анализатор, съдов доплер, авто-рефракто-кератометър, апарат анализатор на хормонални нива, стотологични столове и др. Информацията съобщи лично кметът на Бургас Димитър николов по време на представянето на Бюджет 2017. 

Социалната политика на общината ще бъде насочена и към осигуряване на средства за дофинансиране на социалните услуги. Предвижда се ремонт на етаж от дневния център за рехабилитация на лица с психични разстройства.

Освен това е планирана реконструкция и пристройка на Центъра за рехабилитация за деца с детска церебрална парализа, аутизъм и  соматични увреждания в Минералните бани. 

„В момента там текат строителни дейности, като се очаква те да бъдат приключени до средата на новата година.”, обясни кметът Николов. 

През новата година ще бъде закупено и пълното обзавеждане на Комплекса за деца със специални нужди, който се намира в бившите казарми в Морската градина. 

Коментари

здраве ...


спорт ...


региони ...