ориентири 16 март 2017 2017-03-16 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaU5ZIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--780c59187245fc95434eccb254a975e5b8c423dc/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27135.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Започва обучение на персонала в новия Център за хора с психически проблеми в Бургас

В Бургас започва обучение на медицински и немедицински работници, които ще бъдат наети в новия Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични и поведенчески разстройства.

Курсовете ще бъдат насочени към прилагането на подходи при лица с психични разстройства, които трябва да придобият социални умения. Обученията ще включват и представяне на системата на социалните услуги в общността.

Организираните от Общината обучения ще се проведат в Бизнес инкубатора, на адрес ул. "Княз Ал. Батенберг" № 28, както и в Галерия-музей "Георги Баев",  бул. "Демокрация" 6.

Първият курс ще се състои на 24 – 25 март - обучение за членове на семейства с психично болни лица. Участниците ще получат информация за идентифициране на ранни предупреждаващи признаци за болестта, планиране на ранни интервенции за реагиране в различните стадии на заболяването и ремисията на болестта.

Втората група обучения ще се проведе на 30-31 март и 3-4 април. Те са насочени към  медицински и немедицински специалисти, в това число психиатри, социални работници и  психолози, за работа с психично болни лица в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства. Ще бъдат представени подходи за обучение в социални умения на лица с психични разстройства и консултиране на семейства на хора с  психични заболявания, както и системата от социални услуги в общността.

Всеки, който желае да участва в някое от изброените обучения, може да го направи, като попълни и изпрати съответния електронен регистрационен формуляр. Под тази новина в сайта на Община Бургас ще видите като прикачени файлове електронните формуляри, към всеки от които има допълнителна информация за програмите и графика на обученията.

Новата услуга Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства ще се развива на втория етаж в сградата на бившия Отрезвител. 

Специалистите там ще работят за социалната рехабилитация на хора с леки психични и поведенчески разстройства. За всеки потребител ще бъде изготвен индивидуален рехабилитационен план за участие в програми, включващи кулинарни, компютърни, музикални и арт занимания. 

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...