политика 03 фев. 2017 2017-02-03 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcDVYIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--876f13a519fb44a3ce26974c781ccce774d85915/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26715.jpg

Burgas Reporter Ltd.

"Реформаторите" смятат, че обединението на десницата е без алтернатива

Поотделно не ни искат хората – с тези думи лидерът на СДС в Бургаска област Костадин Марков коментира нагласите сред десните избиратели  приблизително два месеца преди извънредните парламентарни избори.

Народният представител даде да се разбере, че за него лично обединението на десните партии във формата  Рефоматорски блок остава без алтернатива и най-печелившата формула, чрез която десницата да бъде представена в следващото Народно събрание.

Костадин Марков не скри болката си от процесите на разпад и роене в дясно, но изрази увереността си, че в близките дни към „реформаторите” ще се присъединят знакови фигури.

Същевременно той напълно  откровено призна, че не е изключен вариант да се стигне до раздяла с НДПС на Касим Дал и Корман Исмаилов. 

Досегашният депутат от десницата призна, че въпреки подадената от „реформаторите” приятелска ръка към Радан Кънев и ДСБ за връщане в обединението това вероятно няма да се случи, макар че преговори ще се водят дори в „90-тата минута на мача”

Костадин Марков отново не скри, че той и колегите му от Реформаторския блок ще залагат смело на преференциалния вот, защото това е истинският и честен мажоритарен елемент в изборите. Относно това дали ще се кандидатир отново за депутат, лидерът на СДС сподели, че това зависи от решението на неговите съпартийци дали да го номинират.

В бъдещото Народно събрание според г-н Марков ще бъдат представени ГЕРБ, БСП, Рефоматорският блок, Обединените патриоти, партията на Веселин Марешки и ДПС.

По повод на предстоящото въвеждане на пълно машинно гласуване местнитя лидер на СДС припомни, че винаги е бил привърженик на тази технология, но в момента се опасява, че времето за организация и тестове на устройствата е прекалено малко и може да се достигне до грешки.

Марков представи и отчет за работата си като член на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление както и на участието си в съставянето  и прокарването на редица важни законопроекти, като особено важност отдаде на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

автор: Красимир Калудов
Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...