политика 28 ян. 2017 2017-01-28 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ283IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--dd6b51e5d4cf2d82017b624325bae5120114062c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26648.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Йордан Георгиев: Когато се гласува със сърце, а не защото така трябва, тогава победата е неминуема

Йордан Георгиев е един от най-дейните членове на бургаската организация на БСП. Името му също влезе в обращение като евентуален кандидат за депутат. Той е един от хората, които настояват водач на местната листа да бъде непременно бургазлия, а не „спуснат” от централното ръководство външен другар. Точно това призова и от трибуната на XXI общинска конференция. Ето и неговия коментар за процесите в партията на социалистите.

Наистина ли вече бургаските социалисти имат толкова голямо самочувствие и увереност, че настояват водачът на листата да е местен човек?

Бургаската партийна организация има славна 122 год история, в която нейните лидери са доказали, че могат да водят местната структура към победа. Бургаската организация в момента е може би по-еднина от всякога. Едно е да гласуваш, защото трябва да гласуваш, а друго е да гласуваш така, както го иска сърцето. Когато се гласува във втория случай, победата е неминуема. Ние искаме точно това. Водачът на листата да е представител на Бургаски регион, представител на Бургаската партийна организация, защото тя заслужава това.

Предполагам обаче, че не става въпрос за сърце и чувства, но и за обмислена стратегия с цел да мобилизирате повече хора да гласуват?

Тук става въпрос не за чувства или симпатии, а за желание на партийни членове, симпатизанти и на избирателите ,които желаят бургаската листа на БСП да бъде водена от техен съгражданин.

Доскоро звучеше напарво еретично думата победа във вашите усти, а сега социалистите не спирате да изговаряте все повече. На какво се дължи това?

Преди 15 години звучеше еретично, че някой друг освен БСП можеше да спечели изборите в Бургас. Така че няма нищо чудно. Политиката и животът са едно движение. Нещата се развиват. Мисля си, че след като Корнелия Нинова в заключителната си реч пред Народното събрание набеляза кои са приоритетите на БСП, а именно родолюбие на първо място, национален авторитет, истинска социална справедливост...това са нещата, които не звучат изкуствено, а са близки до сърцето на хората, на лявомислещите...в момента имаме платформа, която би увлякла избирателите и ние ще докажем, че БСП може да побеждава и да управлява по-добре от другите.

Още една дума звучи много на тази общинска конференция в Бургас. Промяна. Наред с имената на стари и утвърдени фигури в местната организация се споменава и вашето име. Получихте немалко номинации. Забелязаха ли ви вече?

Аз имам много приятели в Бургас, в държавата. Приятели, познати, не само социалисти. Това, че в бургаската партийна организация оценят усилията ми за нейното развитие може само да ме радва.

автор: Красимир Калудов
 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...