ориентири 21 ян. 2017 2017-01-21 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcTA2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--28cbdf54a8b5a6230ace6e2f05111ed2bca15db4/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26567.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бургаската болница отпразнува Бабинден

По традиция Родилното отделение на Бургаската болница отбеляза Бабинден – 21 януари, с тържествен ритуал.

В него взеха участие акушер-гинеколози, неонатолози и акушерки от УМБАЛ-Бургас. И този път в ролята на бабата влезе д-р Душепеев, завеждащ на родилоното отделение. Неговите ръце изми акушерката с близо 40 години стаж Роси Овчарова. 

Д-р Душепеев призова младите хора да не чакат, а да се престрашат и да почувстват радостта от родителството.

В Деня на родилната помощ на най-голямо внимание се радваха старшата акушерка Руска Ганчева и колегите й, които бяха отрупани с десетки красиви букети.

„През Вашите ръце за първи път минава най-ценното както за семейството, така и за града ни и за цялата нация. Това са децата. Вие имате най-светлия мотив да обичате професията си”, каза зам.-кметът по здравеопазнване Лорис Мануелян. Той прочете и поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов.

Пожелание към екипа на болницата отправиха още зам.-областният управител Севдалина Турманова и д-р Вергиния Цанова, която призова опитните акушер-гинеколози да предадат безценния си опит на по-младите колеги.

Официални гости на тържеството бяха зам.-областния управител Севдалина Турманова, зам.-кмета  по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, зам.-директора  на РЗИ Бургас и председател на Съвета на директорите на УМБАЛ Бургас д-р Вергиния Цанова, директора  на Дирекция  „Социални дейности, здравеопазване и спорт” в Община Бургас Мая Казанджиева, изпълнителния  директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков, доц. д-р Петко Димитров от Съвета на директорите на болницата, зам.-изпълнителния директор д-р Стелиян Славов, координатора по терапевтичната дейност д-р Йорданка Корудерлиева, главната сестра на болницата Татяна Пейчева. На ритуала присъства и някогашният дългогодишен началник на Отделението по гинекология доц. д-р Михаил Михайлов. 

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...