ориентири 18 ян. 2017 2017-01-18 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbTVYIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1b92bc59451e8b8b59c6c705904c9df297613c17/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26522.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Сняг, вятър, преспи, кризисни щабове и безумни репортерски въпроси в прогнозата за времето

В последния ден от управлението на президента Росен Плевнелиев в Бургас и в региона заваля сняг. Ще кажете, ама какво общо има едното с другото. Ами няма...а може и да има.

Някои романтици ще открият символика и ще обяснят, че майката Природа плаче за отиващия си държавен глава, плаче със сняг, а други..по-така злобни ще разяснят, че снегът прилича на пърхот и тогава това не е плач, а по-скоро смях от радост, че Плевнелиев си отива и че смехът е толкоз силен, че чак от главата на майката Природа пада пърхот. Второто обяснение всъщност е ултра тъпо, не мислите ли. 

Но така или иначе вали сняг. През целия Атанасовден ще духа и вятър, на места силен, на други още по-силен. При пориви на вятъра от 7 метра в секунда очаквайте снегонатрупвания и тревожни репортери, които интервюират с нотки на паника в гласа си кметове, работници и селяни с въпроси от типа на „Ама, кажете сега...как живеете без хляб вече втори ден”, а интервюираният отговаря „Ааа, аз хляб си купих и кренвирши имам и децата по Скайп ги чувам” и накрая и интервюиращият и интервюираният и журналистите в студиото гледат тъпо. Очаквайте за хиляден път някой да обясни, че за БОЛНИТЕ ОТ ХЕМОДИАЛИЗА  са осигурени всички условия. Ей, запомнете най-сетне, че няма болен от хемодиализа, а че хемодиализа е вид процедура или терапия, на която се подлагат страдащите от бъбречна недостатъчност. 

Прогнозата ми е, че до обяд ще бъдат свикани десетки, стотици и хиляди кризисни щабове, в които важни хора ще обясняват, че са взели всички мерки, но зимата...ах, тази подла зима, пак ще ги изненада вероломно. Ще видим този път с какво ще ни изненада всички.

И още нещо...дами и господа с летни гуми на автомобилите посред зима. Големи хайвани сте, да знаете...

Максималните температури в Бургас и в региона ще са около 3 градуса над нулата. 

Грабвайте шейните и на добър път.

Нека бъде хубав денят ви.

 автор: Красимир Калудов
Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...