политика 19 дек. 2016 2016-12-19 2016-12-19

Burgas Reporter Ltd.

БСП Бургас съзря в плановете на общината атака срещу строителния бранш

Планираното от общинска администрация увеличаване на данъка при възмездно придобиване на имущество или на моторни превозни средства предизвика остра реакция в БСП Бургас. На предстоящата сесия на общинския съвет групата на социалистите ще гласува категорично против.

От левицата смятат, че очакваните 2 млн. лв повече постъпления в бюджета за 2017 год. спрямо планираните 10 млн за 2016 год. няма да бъдат постигнати, защото гражданите ще декларират сделките си на по-ниски нива.

Според съветника Евгений Мосинов в общинска администрация трябва да разберат, че покупките и продажбите на имоти в Бургас се сключват не само от софиянци или руски граждани. Юристът смята ,че новият данък ще бъде тежък удар върху строителния бранш.

От БСП ще гласуват и против докладната, свързана с размера на таксата за битови отпадъци. Съветниците социалисти изразиха недоумението си от това ,че община Созопол планира в своята план над 1 млн. лв за озеленяване,  докато от община Бургас залагат това перо да бъде около 800 000 лв.

Заложените приходи от такса смет и битови отпадъци в бюджета на община Бургас е 22 млн лв. 
Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...