време за прогноза 05 юли 2024 2024-07-05 2024-07-05 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb2lDIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--ada2b0a2f2602e8b0cd30c1f0feeb8521bd23207/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20240701_053939.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За малките жестове...и за големите човеци

Докато вчера се търкалях из улиците на Бургас  с фамилния лимузин Мосю Рьоне / Рено, бе, Рено/, чух в утринния блок на радио „Витоша“ да казват как румънският национален отбор по футбол оставил благодарствено писмо в съблекалнята си след отпадането на осминафинала...Е, писмото е от отбора, но е от името на всички в отбора.

Точно в момента, в който би трябвало да бъдат гневни, разочаровани, сърдити и зли заради загубата, която ги изхвърля, те правят нещо съвсем различно.

Мъй, мъй Свънта Мария!!!

Румънските играчи и ръководството на отбора изпълват писмото си с благодарност към организаторите, към домакините, към УЕФА заради това, че са получили възможност да бъдат част от голямото шоу, наречено ЕВРО 2024.

Така е се получило, че в този момент националният отбор на Румъния по футбол е изиграл ролята на най-добрия посланик на своята страна.

Това е хубаво, нали.

Но ме порази днес още нещо.

В някакво клипче гледах как румънският национален отбор по футбол си тръгва от хотела към автобуса, който ще ги откара до летището, как всички играчи и треньорският щаб застават пред хотела, обръщат се към своите немски домакини и започват да им ръкопляскат.

А старши треньорът Еди Йорданоску минава от човек на човек, поздравява и благодари на всеки служител за вниманието, за гостоприемството, за грижите, за доброто отношение.

Прегръща управителката на хотела и казва „Ще се върна пак при вас за почивка“...

Това е хубаво, нали...

Ще кажете, че това е ресирано, че някой ПР го е измислил, че ...

Каквото и да се каже, нищо не променя факта, че някой е сторил малък жест, малка добрина.

Мисля си, че най-хубавото на малките жестове е това, че те са лесно постижими. Вярвам, че и други национални отбори, които участват в ЕВРО 2024 ще ги последват и ще ги надхвърлят.

Защото както има „Заразно зло“ с главен герой Мила Йовович, така може да има „Заразно“ добро с главен герой всеки един от нас. Нещо като „Предай нататък“, нали.

Тази сутрин прехвърлих ТВ каналите. Сърдити люде обясняваха колко е безнадеждно и безсмислено в Отечество любезно и съветите им към всеки един от нас общо взето биха могли да бъдат сведени до два:

„Надежда тука всяка оставете“ и „Вървете, се гръмнете“

Не ангажирам никого с моето клето и безумно мнение, но осъзнавам, че имаме отчайващ дефицит от хубави примери и отчайващо голяма нужда от хубави и вдъхновящи примери.

И ако ги няма или ако не ги виждаме и чуваме, ако никой не ни ги показва, тогава какво?

Ако няма хубави примери, тогава всеки един от нас може сам да ги създаде, а?

Ето, на...аз пуснах прахосмука Мюлер /такава му е марката/ в спалнята. После ще го пусна в коридора, после в стаята на сина...ъъъ...това не знам дали е хубаво, ама жена ми нареди да го направя.

Ха, че то време за прогноза станало, бре...

Днес ще е горещо, потно, слънчево и облачно.

Грабвайте бирите!!!-някой си изкряска.

Типичен юлски ден. А по морето максималните градуси ще са около 30. Може да има и превалявания.

Подходящ за плаж, за почивка, за работа и за добрини. И за хубави примери.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

 

 

 

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...